Известие

Collapse
No announcement yet.

Помагайте с покупката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

166 e автомобил ориентиран към по-дългите разстояния и натовареност с поне трима човека и багаж - тогава се усеща комфорта и удоволствието от него.
    Не е оправдано да се юрка тази кола по градските улици осеяни с кратери.
    Ако някой пътува предимно на дълъг път или я ползва предимно за удоволствие, тази кола ще му пасне идеално.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
      За 100 хиляди километра пробег по родните пътища колко пъти ще ремонтираш ходова част, а нова кола с 5 години гаранция, ремонтите са си за тяхна сметка
      Българските представителства не поемат гаранционна смяна на части по окачването, освен в случаите на оперативен лизинг (т.е. дългосрочен наем), който е по-скъп от търговският, след който колата си остава твоя. Изключенията се броят на пръсти.

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Няма "бяла" държава, в която е нормално годишния пробег да е 50-100к километра.
      Това са митове.
      Една кола е на толкова километри, колкото е навъртял нейния собственик. Това не зависи в коя държава се намира.

gorbi, виж, че сам си противоречиш. Работиш по цял ден с колата ти и минаваш по 60-80к километра. Или викаш, ако един в нормална, "бяла" държава ходи до работата си с кола ще изминава средно по 300 километра на ден?
      Замисли се малко. Средния пробег на един бакшиш, който по цял ден обикаля е под 100к на година...
      ААА, сетих се, средно статистическата работа в "белите" държави е да си бакшиш
      Не всеки работи в града си или пък работата му да е чиновническа - от понеделник до петък, от 9 до 17 - та да използва колата си само събота и неделя, и да иде един път в годината до морето. За справка миналият месец се оказа, че съм минал 2300 километра. Миналата бяха 27 000, сега не знам колко ще са, но дори и в рамките на София ежедневният ми пробег не пада под 80 км.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Не всеки работи в града си или пък работата му да е чиновническа - от понеделник до петък, от 9 до 17 - та да използва колата си само събота и неделя, и да иде един път в годината до морето. За справка миналият месец се оказа, че съм минал 2300 километра. Миналата бяха 27 000, сега не знам колко ще са, но дори и в рамките на София ежедневният ми пробег не пада под 80 км.
        Купи си 166 и я тракай всеки ден по дупките, докато ходиш на работа и тогава ще разбереш за какво иде реч.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Купи си 166 и я тракай всеки ден по дупките, докато ходиш на работа и тогава ще разбереш за какво иде реч.
          Е, нали карам 156, мислиш ли, че не знам В интерес на истината имам и Пунто 1,2 бензин, и когато имам повечко работа из центъра го ползвам него така, че километрите които изминавам всъщност са повече.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Е, нали карам 156, мислиш ли, че не знам В интерес на истината имам и Пунто 1,2 бензин, и когато имам повечко работа из центъра го ползвам него така, че километрите които изминавам всъщност са повече.
            При 166 цените за подръжката са още по-нагоре и като тръгне да се скача в ямите направо му се къса сърцето на човек, като знае какво може тази кола на дълъг път и какво струва всяко едно хлопване.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD
              Ами ето, ти си конкретен пример за точното ми твърдение. Ако човек купи кола от мен ще я купи с годишен пробег от 15к, ако я купи от теб ще е с 30к. И двамата живеем в една държава. Това по нищо не се отличава от друга държава. И пак накрая стигаме до моите думи, че колата е на толкова километра, колкото е изминал предишния собственик, без значение къде се намира.
              Както и ти сам каза, не всеки работи в град различен от местодомуването му.
              Не всеки разнася дъвки и шоколади по магазините със собствената му кола
              Last edited by BO; d.m.y г., 18:44.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Хм, аз по-често ходя на работа с метрото, не ползвам колата всеки ден и пак за 5 месеца имам 8000 км със 166-цата. При това през зимния сезон, когато я карам по-рядко.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Някъде бях чел, че в Германия средният годишен пробег е около 15000 км. Източникът беше немски. Не ми се търси сега. Така че всичко е възможно.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Особено пък с Алфа Ромео
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ами ето, ти си конкретен пример за точното ми твърдение. Ако човек купи кола от мен ще я купи с годишен пробег от 15к, ако я купи от теб ще е с 30к. И двамата живеем в една държава. Това по нищо не се отличава от друга държава. И пак накрая стигаме до моите думи, че колата е на толкова километра, колкото е изминал предишния собственик, без значение къде се намира.
                      Както и ти сам каза, не всеки работи в град различен от местодомуването му.
                      Ами ето - той е конкретен пример, че дори и в нашата държава, пробегът може да е нормален - над 20 000 км. Твоите примери за таксиметрови шофьори под 100 000 км. и подобни са за градчета тип Тутракан, Мездра или Гоце Делчев

Разликата с държавите от които купуваме, е че там карат малко повече, по простата причина че могат да си го позволят.
                      Пробегът на една кола е функция на възможността и желанието на нейния притежател да я използва във всекидневието си по предназначение В българския вариант - за гъзария или да се покаже на комшиите по гето, ама като няма пари за гориво и пробегът драстично пада

А за разкарването на лимузина за разнасяне на дъвки и шоколади по работа - като възможно най-дебилен пример - да го подминем...
                      AR 166 2,4 jtdm
                      NT II 2,7 tdi
                      Peugeot 206 1,1
                      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Working...
                      X